Är ni en större grupp som vill åka och har egna önskemål så kan vi hjälpa till med hotell och arrangemangsbeställningar

Vi har också färdiga paket där ni som grupp kan önska ett datum.
Titta under rubriken Reseförslag längre ner på sidan

Dagsturer 2019


Nöjen 2019


Caroline Wennergren

Drop me off in Harlem

Vara Konserthus

Söndag 24 mars 2019 KL 15:00

Mer Information

Paketresor 2019

Reservation för ändringar i pris och program på grund av valutakurs med mera


Alsace – En resa genom Tyskland och ”Franska vinvägen”

8 dagar 12 – 19 maj  2019                                Fåtal platser kvar

 

Njut av det goda i livet och följ med till Alsace. Denna resa låter dig uppleva något av det vackraste och bästa Europa har att erbjuda, inte bara smaken av utsökta viner och god mat utan även en underbar natur, blomstersmyckade korsvirkeshus, historiska stadskärnor och kultur. På resan med sitt intressanta och innehållsrika program ser, upplever, äter och dricker vi förstklassigt.

Huvudmålen för vår vinresa är Riquewihr som under skörden besöks av 50 000 personer. De ser druvorna bärgas och försvinna ner i källare i de trånga gränderna som kantas av snedvuxna medeltidshus i färgsprakande korsvirke, och Colmar med sin vackra stadskärna ”Lilla Venedig”, där kanalerna kantas av måleristiska korsvirkeshus, blommor och restauranger.

Vi åker utefter Mosel och på Alsace´s vackra, berömda vinväg ”Route du Vin”, med sina lummigt gröna dalar där vinstockarna klättrar uppför sluttningarna och genom pittoreska korsvirkesbyar med små vinstugor där vi kan smaka de typiska torra Alsacevinerna till Riquerwir där vi ska bo. På hemvägen stannar vi till i Heidelberg vid floden Neckar. Vår vinguide Gunilla Sjöstedt är med på hela resan, och hon kan det mesta om viner som är värt att veta.

Klicka här för mer information


Rundresa i Polen Krakow – Warszawa – Trojmiasto

8 dagar 10 – 17 juli  2019                                

 

Polen har mycket att erbjuda. Vårt stora grannland i söder med nästan 40 miljoner invånare är landet med de stora städerna, de små byarna, de djupa skogarna och de mäktiga bergen. Polen har upplevt såväl storhetsdagar och fruktansvärda tider som andra världskriget. Denna resa  innehåller fantastiska upplevelser och vi besöker flera intressanta platser b.la. det vackra Krakow, landets kulturstad, med ett pulserande folkliv, fylld av kultur och historik. Denna stad är huvudmålet på resan. Vi besöker även huvudstaden Warszawa med en härlig blandning av historia och storstadspuls, staden är Polens hjärta och ligger mitt i Europa. Vi åker även till koncentrationslägret Auschwitz där vi får se skakande dokument över förintelsen under andra världskriget. På hemresan kör vi utmed Östersjökusten, ett av Polens vackraste områden och besöker ”Polens Riviera” med städerna Gdansk, Sopot och Gdynia. Polen är även ett av de billigaste länderna i Europa när det gäller shopping och här finns mycket att köpa.

Klicka här för mer information


Prag, den gyllene staden vid Moldaus strand, och Leipzig där Bach, Mendelsohn och Goethe bodde och verkade.

8 dagar 7 – 14 september  2019

 

Det förtjusande Prag ”De hundra spirornas stad”, är vackert belägen vid kullarna kring floden Moldau. Få europeiska städer kan visa upp en arkitektur så oförstörd av krig eller naturkatastrofer och har en medeltida stadskärna som så omsorgsfullt renoverats som Prag. Att promenera genom Gamla Stan är som att vandra i svunnen tid. Stadens skönhet är tydligast när mörkret fallit och hela staden blir upplyst. En kväll äter vi på restaurang U Kalicha (Soldat Svejk) och nästa kväll har vi en fyra timmars öl- och matvandring ”Smaka på Tjeckien” med lokalguide. På hemresan bor vi en natt i Leipzig, frihetens stad. Vi gör guidade rundturer i båda städerna.

Klicka här för mer information

RESOR

Turistbussar-skonar-miljön-mest-stor

Ring för information och reseprogram

0520 – 65 75 00

hotellindenwirt

TAXI

Ring och beställ på 0520-459 000

Kontakt

Lilla Edets Buss
463 33 Lilla Edet

Tel: 0520-65 75 00
Epost: kontoret@taxilillaedet.se