Är ni en större grupp som vill åka och har egna önskemål så kan vi hjälpa till med hotell och arrangemangsbeställningar

Vi har också färdiga paket där ni som grupp kan önska ett datum.
Titta under rubriken Reseförslag längre ner på sidan

Dagsturer 2019


Nöjen 2019


Stulen Kärlek 

Vallarnas friluftsteater

Söndag 28 Juli 2019

Eftermiddagsföreställningen 15:30

Sommarbuffé efter föreställningen

 

Mer Information


Rundresa i Polen Krakow – Warszawa – Trojmiasto

8 dagar 10 – 17 juli  2019                                

 

Polen har mycket att erbjuda. Vårt stora grannland i söder med nästan 40 miljoner invånare är landet med de stora städerna, de små byarna, de djupa skogarna och de mäktiga bergen. Polen har upplevt såväl storhetsdagar och fruktansvärda tider som andra världskriget. Denna resa  innehåller fantastiska upplevelser och vi besöker flera intressanta platser b.la. det vackra Krakow, landets kulturstad, med ett pulserande folkliv, fylld av kultur och historik. Denna stad är huvudmålet på resan. Vi besöker även huvudstaden Warszawa med en härlig blandning av historia och storstadspuls, staden är Polens hjärta och ligger mitt i Europa. Vi åker även till koncentrationslägret Auschwitz där vi får se skakande dokument över förintelsen under andra världskriget. På hemresan kör vi utmed Östersjökusten, ett av Polens vackraste områden och besöker ”Polens Riviera” med städerna Gdansk, Sopot och Gdynia. Polen är även ett av de billigaste länderna i Europa när det gäller shopping och här finns mycket att köpa.

Klicka här för mer information


Prag, den gyllene staden vid Moldaus strand, och Leipzig där Bach, Mendelsohn och Goethe bodde och verkade.

8 dagar 7 – 14 september  2019

 

Det förtjusande Prag ”De hundra spirornas stad”, är vackert belägen vid kullarna kring floden Moldau. Få europeiska städer kan visa upp en arkitektur så oförstörd av krig eller naturkatastrofer och har en medeltida stadskärna som så omsorgsfullt renoverats som Prag. Att promenera genom Gamla Stan är som att vandra i svunnen tid. Stadens skönhet är tydligast när mörkret fallit och hela staden blir upplyst. En kväll äter vi på restaurang U Kalicha (Soldat Svejk) och nästa kväll har vi en fyra timmars öl- och matvandring ”Smaka på Tjeckien” med lokalguide. På hemresan bor vi en natt i Leipzig, frihetens stad. Vi gör guidade rundturer i båda städerna.

Klicka här för mer information


Värdsstaden Berlin, romantiska Spreewald och den “Polska rivieran

6 dagar 2 – 7 september  2019

 

På vår resa ut i Europa får ni uppleva  –Världsstaden Berlin, som idag är en av Europas mest intressanta och besökta städer och har förändrats mycket sen murens fall 1989. Mycket är uppfräschat men en del byggnader har lämnats som historiska monument.  –Spreewald´s stora floddelta, ”Tysklands gröna Venedig” är ett inlandsdelta som genomkorsas av ca. 150 mil vattendrag, området är sedan medeltiden bebott av Sorber. Deras modersmål, seder och bruk är levande än idag, ortsnamn, gatunamn och namn på vattenvägar är därför ofta tvåspråkiga. Det typiska transportmedlet på de ca. 60 mil långa farbara vattendragen och kanalerna är de gondolliknande flodpråmarna (Kahn) som stakas fram. För de bofasta är pråmen ett lika viktigt färdmedel som bilen är för oss andra, posten kommer med pråmen, polisen och brandkåren rycker ut med pråmen osv.  –Polen är landet med de -stora städerna,  -små byarna, – djupa skogarna och de mäktiga bergen. Vi kör från söder mot norr genom den polska grönskande landsbygden till de tre sammanflätade städerna Gdansk, Sopot och Gdynia som tillhör Polens vackraste och mest intressanta områden.

Klicka här för mer information


Julmarknad i Bremen 

3 dagar 6 – 8 december 2019  2019

 

Upplev Bremens stämningsfulla julmarknad med oss, den är en av Tysklands äldsta och mest besökta. Vi bor på 4-stjärniga Swissôtel med gångavstånd till de olika marknadsplatserna. I den medeltida stadskärnan har de pampiga historiska byggnaderna och de trånga snirkliga gränderna runt Marktplatz, i Schnoorkvarteret och på Böttcherstrasse smyckats med ljus och juldekorationer som förvandlat den till en gemytlig julmarknad som lyser i vintermörkret. Låt er lockas av de vackert dekorerade stånden där man kan köpa allt som hör julen till. Här sjunger körer och det spelas högstämd julmusik och som en äkta tysk julmarknad är luften  fylld av doften av Glühwein, Jägertee, pepparkakor, brända mandlar, grillad korv och annat gott som lockar smaklökarna. I mån  av tid kommer vi även att göra ett besök på ”Pråmen” i Puttgarden.

Klicka här för mer information

RESOR

Turistbussar-skonar-miljön-mest-stor

Ring för information och reseprogram

0520 – 65 75 00

hotellindenwirt

TAXI

Ring och beställ på 0520-459 000

Kontakt

Lilla Edets Buss
463 33 Lilla Edet

Tel: 0520-65 75 00
Epost: kontoret@taxilillaedet.se