Reseinformation

Tyskland

ALSACE en resa längs tyska och franska vinvägar

Reseförslag

Denna resa är ett förslag på en resa.
Ändringar i programmet kan förekomma.

Reservation för prisändring på grund av valutakurs med mera

På vår resa besöker vi tre olika vindistrikt Rhen, Mosel och Alsace. Vi åker längs Route du Vin i Alsace genom små vinbyar med blomstersmyckade hus och vinstugor.
Vi gör två vinprovningar på franska vinvägen. På nerresan bor vi i Rhendalens huvudstad Rüdesheim och sedan tre nätter i Colmar, staden som även kallas Frankrikes trädgård. Hemresan går bland annat genom Mosel där vi bor i den lilla staden Cochem.

dag 1
Vi startar från Vänersborg vid 13-tiden och via Trollhättan, Lilla Edet och Göteborg genom Halland och Skåne, ner till Trelleborg och TT-linjens eleganta färja som avgår mot Tyskland och Travemünde kl. 22.00. Båten är av hög standard och vi har fina dubbelhytter med dusch och toalett. Klockan 20.00 äter vi en god middagsbuffé ombord, därefter är det fritt fram att besöka baren och även den fina shopen ombord.

dag 2
Vi äter en god frukost ombord före ankomsten till Travemünde klockan 07.30. Åker med vår buss direkt ut på motorvägen mot Hamburg och Bremen. När vi har passerat staden Münster är vi snart i det väldiga industriområdet Ruhr. Vi ser från bussfönstret bland annat Dortmund, Wuppertal och Düsseldorf. På lämplig plats gör vi uppehåll för lunch eller kaffe. Fortsätter mot Köln, passerar Bonn och är snart i Koblenz, där floderna Rhen och Mosel möts. Därifrån följer vi den berömda Rheinstrasse utmed Rhenfloden ner till rhenvinets huvudstad Rüdesheim. Här är det vinfest varje kväll och vi bor i centrum på välkända Hotell Central. Efter middagen på hotellet går vi till en trevlig vinstuga på vingatan Drosselgasse och dricker vin, sjunger och dansar.

dag 3
Efter frukost fortsätter vi söderut och passerar Frankfurt och Darmstadt, snart är vi framme i den berömda studentstaden Heidelberg, som är vår drottning Silvias födelsestad. Vi åker upp till slottet och beundrar utsikten över staden och floden Neckar. Sen åker vi in i Gamla stan och ser bland annat rådhuset från 1703 och den gamla stadsporten Karlstor. Vi passar på att äta och dricka något i gamla stan, innan vi åker vidare mot Frankrike. Vi fortsätter på motorvägen förbi Karlsruhe och Pforzheim, vid Kehl åker vi över floden Rhen och in i Frankrike. Vi skymtar från bussfönstret Strasbourg som är EU:s andra stad efter Brüssel. Snart är vi framme i Colmar, som är den viktigaste handels- och kulturstaden i Alsace efter Strasbourg. Colmar är mindre och lugnare, och många säger att det är Europas charmigaste stad, (avgör själva). Att vandra runt i Colmar betyder gränder, blommor, vin, korsvirkeshus och lilla Venedig. Här bor vi centralt i 3 nätter på Grand Hotell Bristol, som har fina rum och utsökt god mat. Efter en god middag i hotellets eleganta matsal tar vi en liten promenad och bekantar oss med Colmar.

dag 4
Efter frukost skall vi göra en utflykt på Route du Vin den franska vinvägen, som anses vara en av de mest intressanta vägarna i Europa. Vi åker genom de små pittoreska byarna i gröna dalgångar, där vinstockarna klättrar uppför sluttningarna. I de två finaste och mest intressanta byarna längs denna vinväg, Ribeauville och Riquewir gör vi uppehåll och provar det fantastiska vinet från Alsace, här kan Ni även köpa med Er vin hem. Åter hem till Colmar och får lite egen tid för avkoppling före middagen på hotellet.

dag 5
Nu väntar nya upplevelser i Colmar, vi startar med en liten rundtur som vi gör med det Gröna tåget, som varar i 35 minuter och där vi får hörlurar var och en där en svensktalande guide informerar om vad vi ser under färden. På den korta tiden får Ni en aptitretare om vad Ni kan göra på egen hand under dagen. Klockan 16.00 samlas vi för att gå och prova vin tillsammans hos Robert & Fils. Glöm inte att besöka det världsberömda museet Unterlinden. Ni får även god tid för shopping, då Ni kan köpa mer vin samt den berömda Dijon-senapen som kommer från dessa trakter. Efter middagen som vi äter på vårt hotell, går vi ut till en trevlig vinstuga och dricker Alsace-vin. Avslutar besöket i denna stad.

dag 6
Efter frukost vänder vi åter mot norr och nya äventyr. Vi åker direkt ut på motorvägen och passerar på nytt Strasbourg, där vi nu gör ett kortare uppehåll. Efter detta har vi cirka 14 mil kvar upp till tyska gränsen. Vi passerar Saarbrücken och genom det stora Saarland vidare genom bergskedjan Hunsrück. Vi passerar staden Trier och är snart framme vid floden Mosel. Vi stannar i svenskstaden Bernkastel Kues, och provar vin hos Alfred Port och shoppar i Gamla stan. Efter ytterligare några mil utefter Mosel är vi framme vid dagens slutmål Cochem och Hotell Noss. Vi äter en god middag och går sedan ut till en trevlig vinstuga och dricker nu Mosel-vin.

dag 7
Efter frukost på hotellet startar vi sista dagsetappen i Tyskland upp till Travemünde. Vi har cirka 6 mil kvar att resa längs Mosel och vi passerar åter Koblenz med dess monument Deutsches Eck, där floderna Rhen och Mosel möts. Vi har nu motorväg hela sträckan upp till Travemünde. Vi gör uppehåll på lämpliga platser under resan för lunch och kaffe raster. Från Travemünde avgår samma färja som på utresan klockan 22.00. Middag serveras ombord klockan 20.00. Därefter kan Ni roa Er i baren och shoppa i butikerna, Vi har likadana hytter som på utresan.

dag 8
Efter frukost ombord ankommer färjan 07.30 till Trelleborg och Sverige.
Vi fortsätter resan upp genom Sverige till våra hemorter.

I priset ingår:

 • Buss och båtresor enligt program
 • 2 middagar och 2 frukost ombord på färjan
 • plats i 2-bäddshytt med dusch/wc tur o retur
 • 5 övernattningar inklusive frukost och middag på hotell enligt program
 • alla rum med dusch/wc
 • 5 vinprovningar
 • tågrundtur i Colmar,
 • Reseledare och serviceavgift.
 • Samt lite överraskningar.

Pris per person: Sek 7200:-
Tillägg:

 • Enkelrum: Sek 1.260:-
 • Enkelhytt: Sek 700:-
 • Utsideshytt per person : Sek 200:-

Anmälan:

Ange vid anmälan om ni önskar:

 • Enkelrum eller enkelhytt
 • Om ni har några andra önskemål eller restriktioner
 • angående till exempel mat.
 • Personnummer på de resande.
 • Alsace

Betalning till bankgiro: 741-6910, Taxi Lilla Edet AB.
Märk inbetalningen med namn och Alsace 2011

Detta är ett förslag på resa.
Ändringar i programmet kan förekomma.
Reservation för prisändring på grund av valutakurs med mera

Anmälningsavgift:

 • SEK 1.500: – per person inbetalas inom 10 dagar efter anmälan
 • Resan är då bindande.
 • Resterande belopp skall vara inbetalt till samma bankgiro
 • senast 15 dagar före avresan.

Sista anmälningsdatum

Reservation för ändringar i program och prisändringar pga valutakurs med mera.

Kontakt

Lilla Edets Buss
463 33 Lilla Edet

Tel: 0520-65 75 00
Epost: kontoret@taxilillaedet.se