Reseinformation

Holland och Amsterdam

Reseförslag

Detta är ett förslag på en resa.
Ä ndringar i programmet kan förekomma.

Reservation för prisändring på grund av valutakurs med mera

Möt våren i Holland på vår Påskresa till Amsterdam
Böljande tulpanfällt, Rembrandt och diamanter
Tre nätter på Hotell Amsterdam

Slår man samman Skåne och Småland, får man en yta som nästan är lika stor som Nederländerna, vilket är vad Holland heter i kartböckerna. Holland är norra Europas eget trädgårdsmästeri. Här finns böljande blomsterfält med bl.a. miljontals doftande färggranna tulpaner och många mer arter. Vi upplever mycket på vår resa, bor 3 nätter i den fantastiska staden Amsterdam, åker båt på kanalerna, besöker diamantsliperi och äter en äkta rijsttafel som är en av Hollands nationalrätter. Ett besök i blomsterdelen av Holland samt den vackra blomsterparken Keukenhof.

Dag 1
Vi åker vid 13-tiden från Vänersborg, Trollhättan, Lilla Edet mot Göteborg, vidare genom Halland och Skåne ner till Trelleborg och TT-linjens eleganta färja som avgår klockan 22.00 mot Tyskland och Travemünde. Båten är av hög standard och vi har fina dubbelhytter med dusch och toalett. Kl. 20.00 serveras en god middag ombord och sedan kan man roa sig i baren samt handla billigt i den fina shopen ombord.

Dag 2
Före ankomsten till Travemünde kl 07.30 äter vi en god frukost ombord. Vi åker direkt ut på motorvägen och reser mot Holland. Tysklands näst största stad passeras efter en stund Hamburg och sedan kommer vi förbi Bremen. Dessa båda städer är ansastäder. Efter att ha åkt genom städerna Oldenburg och Leer, kommer vi fram till den Holländska gränsen vid Nieuwechans. Vi gör uppehåll på lämplig plats för lunch. Nästa stora upplevelse blir färden på Zuiderzeevallen, den 3 mil uppdämda vallen som stänger ute Nordsjön och ger Holland ca 200.000 hektar nytt land. Vi gör en kaffepaus mitt på vallen. Via Edam och Volendamm kommer vi fram till resans huvudmål, Hollands största och mest intressanta stad Amsterdam. Här bor vi tre nätter och med museum-kvarteren på nära håll, vi bor på Hotell Blue Tower.
Middag äter vi denna kväll på hotellet.

Dag 3
Efter frukost på vårt hotell, bekantar vi oss med staden och startar med en rundtur med båt på Amsterdams kanaler, för att få en över-blick av Hollands Venedig som med sina 1 milj. invånare är Hollands största stad. Turen på kanalerna avslutas vid ett diamantsliperi, där vi får se hur de hanterar dessa vackra ting och kanske handlar något. Hela eftermiddagen är ledig för att besöka Rijksmuseum och shoppa på de stora shoppinggatorna Kalverstraat, Rokin och Damrak. Här finns även Amsterdams största varuhus de Bijenkorf. Reseledaren ger tips om var Ni kan äta en äkta holländsk Poffertjes, en speciell pannkaka som ätes med florsocker.
På kvällen beger vi oss till en Restaurang där vi äter en äkta indonesisk Rijsttafel, som blivit en av Hollands nationalrätter.

Dag 4
Direkt efter frukost åker vi ut till Clara- Marias ostfarm och ser hur den holländska osten tillverkas, här kan vi också köpa ost med hem. Nästa plats blir besöket i Volendam,Gamla Stan med sina pittoreska hus och gator. Volendam är en gammal fiskeby där många går klädda i nationaldräkt. Sedan åker vi ut i det riktiga blomsterdistriktet Lizze, där vi stannar på lämplig plats för lunch eller kaffe, innan vi besöker den vackra och fantastiska blomsterparken Keukenhof. Åter hem till hotellet för lite avkoppling före middagen som vi äter på hotellet.Vi avslutar dagen med en kvällspromenad för att uppleva Amsterdams nattliv.

Dag 5
Vi vänder åter mot norr, efter en god frukost. Nu åker vi genom Flevoland och passerar Harderwijk, Apeldorn, Deventer och Hengelo. Snart är vi framme i Denekamp och gränsen mot Tyskland. Här gör vi ett kort uppehåll för en liten överraskning. Vi åker så vidare in i Tyskland och fram till den kända Hansastaden Bremen. Här gör vi uppehåll i gamla stan och vi kan besöka Ratskeller och den berömda Böttcherstrasse. Efter ytterligare 10 mil är vi framme i Tysklands andra stad Hamburg med 1,8 miljoner invånare. Här bor vi en natt på välkända Leonardo Hotell Hamburg-Stillhorn. På kvällen äter vi hotellets berömda middagsbuffé.

Dag 6
Vi äter frukost på hotellet och åker därefter mot Lübeck och upp till Heiligenhafen, där alla kan shoppa loss hos Calles. I Puttgarden väntar färjan som tar oss till Danmark och Rödby (45 min). Ni har här tillfälle till mer shopping, och äta o dricka något. Vi fortsätter in i Danmark och stannar vid Farö och har Pic-Nic, inklusive öl och vin. Vidare sen mot Helsingör och färjan till Helsingborg och sedan mot hemorterna.

I priset ingår:

 • Buss och båtresor enligt program plats i 2-bäddshytt på TT-linjen inkl. middag och frukost
 • 3 nätter inkl. frukost på hotell i Amsterdam,
 • 2 middagar på hotellet,
 • en äkta Rijsttafel i Amsterdam,
 • en övernattning på hotell i Hamburg inklusive frukost och middag,
 • båttur på Amsterdams kanaler,
 • entré till Keukenhof blomsterpark,
 • besök på diamantsliperi och Clara-Marias bondgård,
 • pic-nic och lite överraskningar,
 • serviceavgifter,
 • reseledares tjänster under hela resan.

Pris per person i dubbelrum: Sek 5950:-(cirkapris)
Tillägg enkelrum: Sek 1550:-(cirkapris)
Tillägg enkelhytt: Sek 400:-(cirkapris)
Tillägg utsides hytt: Sek 50:-per pers(cirkapris)

Anmälningsavgift : 1000:-

Inbetalas till BG 741-6910, Taxi Lilla Edet AB

Märk med namn och Holland.

Detta är ett förslag på resa.
Ändringar i programmet kan förekomma.
Reservation för prisändring på grund av valutakurs med mera

Anmälan:

Ange vid anmälan om ni önskar:

 • Enkelrum eller enkelhytt
 • Om ni har några andra önskemål eller restriktioner angående till exempel mat.
 • Personnummer på de resande.
 • Holland

Kontakt

Lilla Edets Buss
463 33 Lilla Edet

Tel: 0520-65 75 00
Epost: kontoret@taxilillaedet.se