Gardasjön

Med buss och flyg till Italiens största sjö

Reseförslag

Ändringar i programmet kan förekomma.
Reservation för prisändring på grund av valutakurs med mera

Gardasjön – Lago di Garda – Italiens största och vackraste sjö, prisad för sin skönhet redan under romartiden av diktaren Catullus. Sjöns rykte är vida känt över hela världen. I norr stupar Dolomiterna brant i sjöns blå vatten och naturen är vild och dramatisk med söderns växtlighet som palmer, cypresser, citronlundar, vinodlingar, och blommor i alla dess prunkande former. För att göra resan lite snabbare har vi valt att flyga en väg. Vi flyger med Air Berlin från Göteborg via Brandenburg till Verona, 3,5 tim. På denna resa får vi även uppleva en av världens vackraste städer – Venedig – samt Tyrolen, Syd- Tyskland och resan i Dolomiterna på ”Strada delle Dolomiti”.

Dag 1
Start från Vänersborg – Trollhättan – Lilla Edet via Göta Älvdalen till Göteborg och Landvetter, där flyger Air Berlin kl 10.45 via Brandenburg till Verona med ankomst 14.15. Direkt vid ankomst till flygplatsen väntar vår buss och vi startar med en liten rundtur i Verona. Vi ser den väl bevarade ”Arenan” med plats för 30 000 åskådare och Julias hus med den berömda balkongen från Shakespears tragedi. Sedan fortsätter vi med bussen till resans huvudmål, Gardasjön och staden Riva som är största orten vid Gardasjön. Här bor vi 4 nätter på trivsamma Hotel La Perla. I staden Riva finns vackra parkanläggningar och en pittoresk hamn, samt gott om restauranger, affärer och kvällsnöjen. Här finns även härliga bad i Gardasjöns blå vatten. Middag och frukost äter vi på vårt hotell.

Dag 2
Efter frukost åker vi direkt ut på motorvägen förbi Verona och Padova för att besöka en av världens med intressanta städer – Venedig. Vi ställer bussen på Piazzale Roma och tar vaporetto-båten in till Rialtobron. Här möter vi vår svensktalande guide för en intressant rundvandring till fots, och ser bl.a Markusplatsen, Dogepalatset, Suckarnas bro, Kampanilen och Markuskyrkan. Vi besöker även ett glasbruk för att se tillverkning av det berömda venetianska glaset. En god lunch hinner vi äta innan vi tar vaporetton tillbaka till Piazzale Roma och vår buss. Resan går snabbt på den italienska motorvägen hem till hotellet och en god middag.

Dag 3
Denna dag startar vi efter frukost en tur runt Gardasjön – ca 160 km. Vi följer den västra branta stranden, där vägen delvis är uthuggen i berget¸ till Gardone, Riviera och sedan till Densenzano med sin vackra lilla hamn och sina pittoreska gator. Därefter går turen vidare till Sirmione som ligger på en landtunga ut i sjön vid dess sydände. Vi besöker även den lokala marknaden i Salo, där det finns allt att handla. Vi kommer även till Peschiera och vinstaden Bardolino, staden Garda och den charmiga orten Malcesine, innan vi vänder åter till Riva och vårt hotell, där middagen väntar oss.

Dag 4
Hela dagen fri för egna aktiviteter, bad shopping mm. Kl. 15.00 åker vi med bussen ut på landsbygden till Azienda Agricola Ca Bottura för en riktig vinprovning och information om viner, ni kan här inhandla riktigt goda viner med hem till Sverige . Efter lite avkoppling på hotellet avslutar vi besöket i Riva med en god middag inkl. vin.

Dag 5
Efter frukost vänder vi åter mot norr och genom det fantastiska landskapet Dolomiterna och för att åka på en av de vackraste vägarna i Alperna – den berömda ”Strada delle Dolomiti” från Bolzano till Cortina di Ampezzo. Längs denna sträcka finns många prov på det som kännetecknar Dolomiterna. Vi passerar Canazei och Arabba¸och efter det tredje passet på denna etapp – Fozarego(2.195m ö h) fortsätter vidare mot Österrike och passerar Dobbiaco och Bruneck och gränsen till Österrike vid Brennerpasset. Vi stannar ett par timmar i Tyrolens huvudstad Innsbruck och fortsätter sedan fram till dagens slutmål Kiefersfelden vid gränsen mellan Österrike och Tyskland. Här väntar vårt hotell Grubershof – i centrum – med fina rum och en god middag.

Dag 6
Vi fortsätter direkt ut på motorvägen in i Bayern, och vid Rosenheim kommer vi fram till motorvägen från Wien. Vi passerar Bayerns huvudstad München- och fortsätter mot Augsburg och här kommer vi in på Tysklands mest berömda väg ”Romantische Strasse”, som vi följer upp till dagens slutmål som är romantiska medelstidsstaden Rothenburg ob der Tauber. Vi passerar längs vägen idyller som Donauwörth, Nördlingen och svenskstaden Dinkelsbühl. Vi kommer fram till vårt slutmål på eftermiddagen och kan då vandra runt på den berömda stadsmuren, besöka Rådhuset från 1578, deras vinstuga från 1446, samt Jakobskyrkan från 1300-talet. I Rothenburg finns även en av Tysklands största affärer för julsaker, vid Marktplatz, som är väl värt ett besök. Vi bor centralt på Hotel & Gasthof Zum Rappen- där vi även äter en god middag. På kvällen kan vi gå till ”Baumeiserthaus” och dricka vin.

Dag 7
Direkt efter frukost åker vi ut på motorvägen och in i Frankenland. Vi passerar floden Mainz och staden Würzburg. Vi fortsätter på motorvägen förbi Fulda, Kassel och Hannover upp till Tysklands andra stad Hamburg- Vi gör uppehåll för kaffe och lunch på lämpliga platser. Vi bor i Hamburg på Leonardo Hotel vid Stillhorn. Efter en god middag på hotellet är det fritt för alla att göra ”Hamburg by night”.

Dag 8
Frukost på hotellet och sedan fortsätter vi upp till ”Calles” i Heiligenhafen för shopping. Färja till Danmark och Rödby och vid ”Farö” stannar vi för pic-nic inkl. mat och dryck. Resan fortsätter genom Själland upp till Helsingör och färjan till Helsinborg och Sverige, sedan rullar bussen vidare till våra respektive hemorter.

Bussen avgår från:

 • Vänersborgs Resecentrum 06.40
 • Trollhättans Resecentrum 07.00
 • Lilla Edets Busstation 07.20
 • Lödöse Norra (Museet) 07.30
 • Älvängens Busstation 07.45
 • Göteborg Shellmacken 08.15

I priset ingår:

 • Flyg, Buss o båtresor enligt program
 • 7 övernattningar inklusive halvpension
 • utflykter till Venedig och Verona¸ runt Gardasjön enligt program
 • vinprovning vid Gardasjön, lokalguide i Venedig,
 • picknic på hemresan
 • Reseledares tjänster samt serviceavgifter

Pris per person i dubbelrum:
SEK 8900: – (cirka pris)

Tillägg:
enkelrum SEK 1140: – (cirka pris)

Frivilligt avbeställningsskydd
Gäller ej flygdeposition SEK 250: –(cirka pris)

Anmälningsavgift SEK 1500: –
Här ingår en depositionsavgift SEK 200:- som ej återbetalas vid eventuell avbokning

Inbetalas till BG 741-6910, Taxi Lilla Edet AB
Märk med namn och Gardasjön

Sista anmälnings och betalningsdatum

Ange vid anmälan om ni önskar

 • Enkelrum
 • Vart ni vill stiga på bussen
 • Om ni har några andra önskemål eller restriktioner angående till exempel mat. Personnummer på de resande.
 • Gardasjön

Anmälan:

Kom ihåg! GILTIGT PASS.

Kontakt

Lilla Edets Buss
463 33 Lilla Edet

Tel: 0520-65 75 00
Epost: kontoret@taxilillaedet.se